Звернення з нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2023 08:33
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Щороку 29 серпня весь Український народ відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ця дата обрана не випадково, адже вона є нагадуванням про одну із найкривавіших подій війни на сході України.

29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом московитськими керманичами були порушені домовленості та обстріляні колони українських військових, які «зеленим коридором» виходили з оточення.

Того дня Україна втратила багато свої синів, частина із них і до сьогодні вважається зниклими безвісти. Соняшникові поля стали захистом для вцілілих бійців, а для загиблих – місцем останнього спочинку.

А згодом були й інші військові операції: оборона Донецького аеропорту, бої на Світлодарській дузі, за Авдіївку, Дебальцеве, а далі – за Київ, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Маріуполь, Чернігів, Харків, Херсон, Миколаїв та багато інших міст і сіл нашої країни, які скроплені кров’ю військових та мирних жителів.

Час не підвладний викреслити з пам’яті ці страшні сторінки нашої історії, а також приклади вірності військовій присязі, громадянському обов’язку, що продемонстрували наші воїни, наші земляки, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Світла пам'ять нашим загиблим землякам та всім, хто відійшов у вічність на бойовому посту, а також після повернення зі служби.

Молитвою, добрим словом, згадаймо всіх Героїв, які боролися і віддали життя за Україну і наше щасливе майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними...

Слава Україні! Вічна пам'ять і Слава Героям! ГЕРОЇ  НЕ ВМИРАЮТЬ!

З повагою міський голова Олександр Заборовець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень