ЦНАПи –потужні центри, діяльність яких направлена на подолання корупції

Дата: 06.09.2023 18:15
Кількість переглядів: 44

Фото без опису30 травня 2010 року у нашому місті було відкрито Центр надання адміністративних послуг. Їх відкривали тоді масово по всій Україні, обравши таким чином шлях на подолання корупційних схем при оформленні різноманітних дій.

На той час перелік послуг, що надавались Центром, був невеликим, але поступово він розширювався і наразі у нашому ЦНАПі доступні 419 послуг.

Змінювалось і саме приміщення – з маленької кімнати він розрісся до зручного і комфортного для відвідувачів та працівників центру, з сучасним офісним інтер'єром, технікою, куточком для малечі.

ЦНАП здійснює свою діяльність за принципом «єдиного вікна», тобто прийом документів та видача результатів послуг здійснюється виключно через адміністраторів. Тут за простою та зрозумілою процедурою у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань людина отримує необхідні їй послуги. Встановлені зручні часи прийому, у т.ч. робота без перерви та у суботу.

Найбільш популярними послугами в 2023 році є реєстрація/зняття з місця проживання особи та видача витягів, яких надано 1423, прийняття заяв за програмою «Прихисток» - 1414, реєстрація фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб - 139, послуги у земельній та будівельній сферах -  415 та 136 відповідно, вклеювання фото в паспорт громадянина України -155.

З кінця серпня 2022 року мешканці нашої громади, а також інших регіонів мають можливість в ЦНАПі оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки та для виїзду за кордон для дорослих та дітей. Упродовж одного року надано 1318 таких послуг, що дало змогу поповнити бюджет міської територіальної громади на 356,5 тис. грн.

З метою створення комфортних умов для жителів громади з червня цього року ЦНАП розпочав  виконувати базові повноваження у сфері ДРАЦС: проводити реєстрацію народження, шлюбу, смерті. На сьогоднішній день надано 85 таких послуг.

Для зручності суб’єктів звернень в ЦНАПІ оформлені та постійно оновлюються інформаційні стенди, встановлений платіжний термінал, де окрім сплати за адміністративні послуги можна оплатити і комуналку.

Також  відвідувачі мають змогу скористатися вільним доступом WI-FI.

Центр надання адміністративних послуг Ватутінської міської ради постійно працює над впровадженням нових адміністративних послуг, вдосконаленням своєї роботи, забезпеченням комфортного перебування відвідувачів та високою якістю обслуговування.

Центр впевнено крокує до виконання концепції в країні – реформування сфери адміністративних послуг, ліквідації потреб громадян звертатися до різних адміністративних органів, отримувати якісні та найбільш популярні у населення адміністративні послуги у найкоротший термін в одному приміщенні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень