Благодійний концерт з нагоди Дня захисників та захисниць України

Дата: 01.10.2023 17:29
Кількість переглядів: 170

Фото без описуПочаток жовтня багатий на свята. І сьогодні вся Україна відзначає День захисників та захисниць України, День українського козацтва, День української повстанської армії та Покрова Пресвятої Богородиці, яка здавна є заступницею українського війська.

Фото без опису

З цієї нагоди в міському Палаці культури відбулися урочистості та святковий благодійний концерт. Зі святами присутніх на заході привітав міський голова Олександр Заборовець. У своїй промові він зазначив, що сьогодні ми віддаємо данину пам’яті всім, хто на різних етапах історії боронив українську землю від посягань ворогів, хто зараз охороняє незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Фото без опису

«Ми вшановуємо всіх, хто і за професією і за покликанням гордо несе своє високе і почесне звання захисників України, і хто нині протистоїть ворогу та наближає нашу перемогу» - йшлося у виступі очільника громади.

Всі учасники урочистостей піднялися, коли зачитувався список 36 мужніх земляків, які вже боронять нашу землю в Небесному воїнстві. Їх та всіх полеглих за Україну патріотів, які під час нинішньої війни та в різні епохи національно-визвольної боротьби захищали рідну землю від загарбників, вшанували хвилиною мовчання.

Фото без опису

Міський голова висловив слова щирої подяки батькам наших воїнів та їх сім’ям за міцний тил, за виховання в любові до Батьківщини своїх синів і дочок, за щирі молитви, які слугують їм надійним захистом.

Слова вдячності прозвучали і на адресу волонтерів, які тримають свій фронт допомоги та всіма силами опікуються, щоб наші захисники мали все необхідне.

Фото без опису

Олександр Анатолійович також привітав жителів громади з Днем працівників освіти, Днем музики та Днем ветерана і людей похилого віку, які відзначають сьогодні. Побажав великого людського щастя, життєвої сили, енергії та наснаги, звершення всіх мрій та бажань, а також якнайшвидшого закінчення війни та життя під мирним небом у вільній країні.

Фото без опису

Дуже яскраву і насичену емоційними виступами концертну програму підготували колективи міського Палацу культури. Своє мистецтво подарували: оркестр народних інструментів, народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Оберіг», ансамбль народної пісні «Калина», студія естрадного вокалу «Ліга співу», жіночий вокальний ансамбль «Скаливатчанка», жіночий вокальний ансамбль «Контрасти», рок – гурт «Постскриптум», народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Веснянка», народний аматорський естрадний оркестр «Угольок», вокалісти Анна Добровольська та Ольга Орінічева.

Фото без опису

Також жителі громади могли ознайомитись з патріотичною виставкою творів художника Івана Поперечного.

Фото без опису

Під час благодійногоконцерту було зібрано шість тисяч 168 грн. Ці кошти будуть зараховані на рахунок благодійної організації "Єдність та порозуміння" і спрямовані на придбання необхідного для наших Воїнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень