Їх іменами названі вулиці громади – БОГДАН МОРОЗ

Дата: 11.10.2023 09:20
Кількість переглядів: 103

Фото без описуКолишня вулиця Крилова міста Ватутіне віднедавна носить ім’я нашого земляка, учасника антитерористичної операції Богдана Станіславовича Мороза.

Він народився 11 жовтня 1986 року м. Ватутіне. Навчався в загальноосвітній школі № 6. У 2007 році закінчив Смілянський радіотехнікум Черкаського держаного технологічного університету за спеціальністю "Економіка підприємництва".

Свою трудову діяльність розпочав водієм – експедитором в м. Києві, потім працював водієм комунального підприємства теплових мереж в рідному Ватутіному.

Богдан мав велику мрію стати військовим, але за станом здоров'я він не зміг її втілити в життя.

Ще однією нездійсненною мрією був спорт, полюбляв грати з друзями в футбол, але через травму ноги не міг займатися улюбленою справою.

Богдан був головним в родині і підтримував її фінансово. На початку 2014 року поїхав до родичів в Крим, де влаштувався на роботу. Згодом познайомився зі своєю майбутньою дружиною Катериною і мав намір створити сім'ю.

Але доля розпорядилася по іншому. В Криму Богдана застала війна і він добровольцем пішов на військову службу до Окремого загону спеціального призначення "Азов".

В "Азові" служив водієм, мав позивний МОРА.

Під час виконання бойового завдання під Маріуполем, 29 травня 2016 року,  його серце перестало битися. Він похований в рідному місті з усіма військовими почестями.

В Богдана залишились мама Галина Василівна та цивільна дружина Катерина, з якою так і не встиг створити родину.

Богдана Станіславовича Мороза посмертно нагороджено відзнакою "ЗА ВИКОНАННЯ БОЙОВОГО ЗАВДАННЯ 28.03.2015 – 23.07.2015".

Спочивай з миром, наш Герою, вічна тобі пам'ять! Слава Україні! Слава її Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень