Вшанували пам’ять воїнів - визволителів України

Дата: 27.10.2023 13:17
Кількість переглядів: 59

Фото без описуКожного року 28 жовтня в Україні вшановують тих, хто визволяв Україну від фашистських загарбників та схиляються перед відвагою і жертовністю тих, хто відстояв нашу священну землю у Другій світовій війні. 

Фото без опису

Саме на території України відбулися ключові битви найкривавішої війни ХХ століття, які стали фундаментом визволення Європи від фашизму. Наша країна зазнала найбільших жертв і руйнувань.

Фото без опису

В переддень 79 – річниці пам’ятної дати в громаді відбувся мітинг та церемонія покладання квітів до братської могили на Монументі Слави, де покояться останки воїнів, що полягли смертю хоробрих при звільненні Звенигородщини від нацистів.

Фото без опису

В заходах взяли участь керівники громади, депутати, представники підприємств, установ, організацій, структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету, громадськість.

Фото без опису

До присутніх на заході звернувся міський голова Олександр Заборовець, який зазначив, що ми в неоплатному боргу перед всіма, хто визволяв Україну від нацистів, хто наближав перемогу, хто кував її на фронтах і в тилу, а також перед воїнами сучасності, які дають гідну відсіч путінським загарбникам і звільняють Україну від рашистської нечисті. Незламний дух, відвага і мужність захисників рідної землі ніколи не згаснуть в людській пам’яті. "І скільки б не пройшло десятиліть, ми завжди будемо звертатися то тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством" – зазначив міський голова.

Фото без опису

З короткою промовою перед присутніми виступив директор міського історичного музею Віталій Богославський, який ознайомив з історичними відомостями про події тих років та про визволителів, які принесли в Україну мир звільнивши її від фашистського рабства.

Фото без опису

Всі присутні на заході вшанували пам'ять визволителів української землі хвилиною мовчання та поклали квіти до братської могили.

Фото без опису

До пам'ятних заходів долучились і жителі сіл громади, де на чолі із старостами старостинських округів поклали квіти до монументальних споруд, пов'язаних з роками Другої світової.

Фото без опису

Ми шануємо і пам’ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від загарбників в роки Другої світової, а також вірних синів України, які сьогодні ціною власного життя захищають територіальну цілісність нашої держави та боронять її від московітів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень