На Черкащині завершився пожежонебезпечний період 2023 року

Дата: 01.11.2023 11:01
Кількість переглядів: 52

Він тривав з 1 квітня по 31 жовтня. Пожежонебезпечний період - частина року, у межах якої виникають лісові пожежі (з моменту сходження снігового покриву до настання стійкої вологої осінньої погоди або утворення снігового покриву).

Фото без опису

Черкаським обласним центром з гідрометеорології впродовж цього періоду до Департаменту цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Черкаської ОДА, ГУ ДСНС у Черкаській області, Філій лісового господарства ДП “Ліси України” на території Черкаської області, Центрального-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Черкаської ОДА, інших зацікавлених організацій та населення області (через засоби масової інформації та мережу Facebook) було підготовлено та доведено:

- 212 бюлетенів пожежної небезпеки;

- 212 карт із фактичним показником пожежної небезпеки;

- 211 карт із прогностичним показником пожежної небезпеки;

- 23 попереджень про надзвичайний (5 клас) пожежної небезпеки.

 

Показник пожежної небезпеки на 15:00 год. 30 жовтня 2023 року

Сміла

Чигирин

Золотоноша

Канів

Умань

Жашків

Звенигородка

999

1002

901

1011

1760

880

1027

Впродовж пожежонебезпечного періоду 2023 на Черкащині спостерігалися контрастні погодні умови. У першій половині відмічалося часте чергування сонячної, сухої та спекотної погоди з вологою та дощовою. Тому періоди з високою та надзвичайною пожежною небезпекою билу нетривалими.

З другої декади серпня на Черкащині розпочався бездощовий період, який тривав аж до 16 жовтня. У більшості часу середній температурний фон перевищував кліматичну норму на 3-8º. За таких погодних пожежна небезпека утримувалася на рівні надзвичайного 5 класу. Найскладніша ситуація спостерігалася у південній частині області, де комплексний показник пожежної небезпеки перевищував позначку у 20000º.

З 16.10 по області пройшли помірні та значні дощі, які сприяли списанню пожежної небезпеки у екосистемах області до 1 класу.

Черкаський гідрометцентр нагадує про необхідність дотримання правил пожежної безпеки на природі, у побуті та громадських місцях.

Якщо ж ви помітили загорання – одразу телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень