Горда, незламна і нездоланна – єдина для всіх Україна

Дата: 22.01.2024 15:25
Кількість переглядів: 153

Фото без описуВ історії становлення незалежності й соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, який увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

Фото без опису

Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки в єдину Українську державу.

Фото без опису

Одним із визначних борців за вільнуУкраїну був відомий у всьому світі наш земляк Тарас Григорович Шевченко. І сьогодні, біля його пам’ятника відбувся урочистий мітинг, в якому взяли участь міський голова Олександр Заборовець, перший заступник міського голови Зоя Ляпун, керучий справами виконавчого комітету Лариса Гурцак, працівники відділу освіти, відділу молоді та спорту, педагогічні працівники та учні ліцею № 1.

Фото без опису

Шанованим гостем на заході був начальник відділу освіти, військовослужбовець ЗСУ Сергій Воронюк, який перебуває у короткостроковій відпустці.

Захід, який підготували і провели, викладачі та учні Ватутінського ліцею № 1, пройшов під гаслом "Наша єдність – наша зброя".

У виступі учнів йшлося: "Історична подія злуки відноситься своєю величчю над усіма українцями: мертвими і живими, і ще не народженими, підноситься на вершину нашої національної сутності, до якої пролягають довгі страдницькі віки боротьби за волю".

Фото без опису

Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували всіх, хто не шкодував і не шкодує свого життя за волю й незалежність України та створили живий ланцюг, як є символом єдності українського народу. А до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку поклали квіти.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень