На базі управління праці та соціального захисту населення відкрито центр реабілітації для дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 31.01.2024 17:21
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Створення центру по наданню реабілітаційних послуг для дітей з особливими освітніми потребами стояло гостро ще до початку повномасштабної війни, адже таким діткам потрібно займатись спеціальними фізичними вправами, спортом і для цього необхідні особливі умови та засоби реабілітації, як  не можливо було відкрити на базі ДЮСШ.

Фото без опису

Діти з інвалідністю можуть розвиватися і розкривати свій потенціал тільки за умови доступу до реабілітаційних заходів. Мета дитячих реабілітаційних заходів є зменшення наслідків порушення функціонування частин тіла і систем організму, розвиток та коригування порушень розвитку, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство.

Проте війна внесла свої корективи. Тому було прийняте рішення створити такий заклад, який би задовольняв потреби як дітей, так і наших ветеранів.

Сьогодні на базі управління праці та соціального захисту населення такий центр було відкрито за участі  голови правління ПрАТ "Ватутінський комбінат вогнетривів" Дениса Літвіна, міського голови Олександра Заборовця та  начальника Звенигородської військової адміністрації Юрія Піковського.

Фото без опису

На відкритті були присутні також наші воїни, волонтери та соціальні партнери.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Алла Зажирєлова провела екскурсію та розповіла які саме послуги з реабілітації будуть доступні.

Фото без опису

Щирі слова вдячності висловлюємо компанії  IMERYS та голові правління ПрАТ "Ватутінський комбінат вогнетривів" Денису Літвіну на кошти яких було закуплене обладнання та тренажери: бігові доріжки, силовий тренажер, балансувальну платформу, шведську стінку для дітей, платформу для відновлення рухових навичок для дітей, масажний кабінет, сухий басейн з кульками для дітей та інші засоби для тренування мілкої моторики.

Фото без опису

Відділом освіти буде розроблений графік занять діток з особливими освітніми потребами, про що будуть додатково повідомлені батьки цих дітей.

У центрі ветерани зможуть пройти курс масажу, який ліцензовані спеціалісти проведуть безкоштовно.

Фото без опису

До роботи центру долучається також приватний нотаріус Неллі Побіянська, яка буде надавати ветеранам безкоштовні юридичні консультації.

Фото без опису

Після відкриття відбулось тепле спілкування з захисниками, які нині перебувають у громаді. Обговорили питання, які їх турбують. Міський голова подякував всім, хто був дотичний до створення реабілітаційного центру і висловив щире сподівання, що він стане осередком потужної підтримки і відновлення для наших діток і Воїнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень