Віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина зустрілася з Генеральним секретарем НАТО та провела низку зустрічей у штаб-квартирі Альянсу

Дата: 26.01.2024 11:32
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

У межах робочого візиту до штаб-квартири НАТО у Брюсселі, Бельгія, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела зустріч із Генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом.

Співрозмовники коротко обмінялися думками щодо безпекової ситуації та шляхів посилення підтримки України у протистоянні повномасштабній російській агресії. У цьому контексті окремо йшлося про підготовку та порядок денний Саміту НАТО у Вашингтоні.

Під час ширшого спілкування із Керівником приватного офісу Генерального секретаря НАТО Стіаном Єнсеном, Віце-прем‘єр-міністр обговорила забезпечення ефективної діяльності Ради Україна-НАТО на всіх рівнях, а також виконання адаптованої Річної національної програми як механізмів підготовки України до вступу в Альянс.

У штаб-квартирі Альянсу Ольга Стефанішина також зустрілась із Помічником Генерального секретаря НАТО з питань операцій Томасом Гоффусом. Обговорили інтенсифікацію реалізації проектів Комплексного пакету допомоги (КПД) НАТО для України.

«Дуже важливо сконцентрувати двосторонні зусилля для повноцінного запуску проектів КПД з метою відновлення і зміцнення нашої обороноздатності», – зазначила Ольга Стефанішина.

Під час зустрічі підняли такі питання як запуск стратегічної оцінки системи оборонних закупівель, а також фіналізацію разом із стороною НАТО Дорожньої карти досягнення взаємосумісності Сил Оборони з арміями держав-членів НАТО. Розглянули й інші можливі напрями для спільних проектів.

Також Ольга Стефанішина зустрілася з Постійною представницею США при НАТО, Послом Джуліаною Сміт. Основною темою розмови стала підготовка до Саміту НАТО у Вашингтоні та посилення обороноздатності України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень