11 квітня - Мiжнародний день визволення в'язнiв фашистських концтаборiв

Дата: 11.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Сьогодні ми вшановуємо життєвий подвиг наших співвітчизників, які у трагічні часи Другої світової війни зазнали неймовірних жахів нацистських переслідувань, та пам’ять мільйонів людей, безневинно убитих у гітлерівських концентраційних таборах та в’язницях.

 

▪️ Відтоді пройшло немало часу, та страшні злочини проти людства не мають строку давності. Геноцид цілих народів, масові розстріли в окупованих нацистами країнах, тортури та непосильна каторжна праця знищили мільйони безневинних людей.

 

У 21 столітті ця біда повернулася знову, але вже під назвою – рашизм. Поки весь цивілізований світ жив з гаслом "Ніколи знову", то рф вичікувала, коли зможе "повторіть".

 

Під час Другої Світової війни у нацистському концентраційному таборі Заксенхаузен літерою "Z" позначалася будівля, де нацисти масово страчували невинних в'язнів. Сьогодні російські окупанти під цим символом знищують українців: Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та інші міста стали новими місцями концентрації зла.

 

У тій спустошливій війні наш народ має свій, на жаль, дуже великий скорботний рахунок. Вічна пам’ять усім нашим загиблим землякам. Низько вклоняюся перед героями і мучениками війни. Вічна пам'ять людям, чиї життя обірвалися за колючим дротом концтаборів та всім та кого убила путінська росія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень