8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Дата: 08.05.2024 08:14
Кількість переглядів: 29

Фото без описуДорогі наші ветерани, діти війни, шановні мешканці громади!

Сьогодні разом з Європейськими країнами та світом Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Саме 8 травня є точкою відліку закінчення війни, перемоги над страшним злом нацизму, нагадуванням про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

Друга світова війна стала найбільш кровопролитною в історії людства. Мільйони втрачених життів, зламаних доль, тисячі зруйнованих міст та сіл. Лише Україна, яка була ареною найзапекліших битв, втратила 8 мільйонів своїх синів і дочок (із них п’ять мільйонів – цивільних та три мільйони військових).

Доземно вклоняємося перед усіма, хто переміг нацизм і здобув перемогу, хто скидав ворожі прапори на звільненій території, хто відчиняв ворота концтаборів, хто повертав народам свободу.

І пам'ятаємо, адже пам’ять про війну - це цінувати мир, захищати його всіма розумними засобами та виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.

Це особливо актуально сьогодні, коли росія, яка активно культивує міфи про свою нібито "виключну роль" в здобутті перемоги над нацистами, нині стала епіцентром зла і творить терор на українській землі, несе розруху, горе, кровопролиття і беззаконня.  

Але українці з гідністю дають відсіч окупантам. Доземний їм уклін та людська шана за те, що боронять цілісність та суверенітет нашої країни та в тяжких боях наближають нас до Перемоги.

Вічна шана і пам’ять визволителям, які ціною власного життя вирвали мир з фашистських пазурів в далекому 1945 році, та Воїнам сьогодення, які  дорогою ціною виборюють право жити під мирним небом на вільній українській землі.

Пам’ятаємо! Переможемо! Слава Україні!

З повагою міський голова Олександр Заборовець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень