У Звенигородці відбулась виїзна нарада

Дата: 24.07.2024 14:00
Кількість переглядів: 26

Фото без опису23 липня у сесійній залі Звенигородської районної ради під головуванням першого заступника голови Черкаської обласної державної  адміністрації Наталії Кравченко відбулася виїзна нарада.

У ній взяли участь начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, начальник Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Антоніна Уманець, генеральний директор ДУ „Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України“ Володимир Папач, в. о. директора КНП „Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер Черкаської обласної ради“, головний позаштатний фтизіатр Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Дар’я Левандовська, директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації Руслан Чикало, регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я Вікторія Шепіль, голови територіальних громад, керівники закладів охорони здоров’я та інші посадові особи, що відповідають за ветеранську політику у районі.Фото без опису

Нарада складалася з двох частин. Перша - присвячена питанням організації раннього виявлення туберкульозу серед населення Звенигородського району.

Наразі Україна входить до країн високого пріоритету ВООЗ як країна з високим тягарем лікарсько-стійкого туберкульозу і посідає 4 місце за темпами поширення цього захворювання у Європейському регіоні ВООЗ.

Враховуючи ризик збільшення випадків туберкульозу в умовах війни, посилення профілактики цього захворювання та система раннього виявлення туберкульозу дозволить знизити рівень захворюваності серед населення.

Фото без описуВажливо посилити співпрацю між закладами охорони здоров’я, територіальними громадами та налагодити систему виявлення нових випадків туберкульозу і забезпечити своєчасне лікування та продовження терапії.

У другій частині наради розглянуто питання щодо повернення ветеранів війни та їх інтеграція в громадах, як допомогти захисникам повернутись у повноцінне суспільне життя.  Вони повинні бачити не лише вдячність і повагу до себе, а й відчувати, що для них створені відповідні умови. Фото без описуЗокрема йшлося про створення у громадах району ветеранського простору, безбар’єрного середовища, надання послуг «Єдине вікно» та «Соціальне таксі».

Нарада відбулась  у формі конструктивного діалогу: учасники  отримали відповіді на запитання, які їх цікавили, поділилися досвідом та напрацюваннями, а також акцентували увагу на тих нагальних проблемних питаннях, які потребують вирішення. 

Інформація із сайту Звенигородської районної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень